2024. május 2. - Zsigmond

Védeni kell a munkahelyeket

"Történelmi lehetőség és egyben felelősség Európa számára, hogy megerősítse globális vezető szerepét az éghajlatváltozás elleni harcban, de nekünk, törvényalkotóknak arra is vigyáznunk kell, nehogy a gyereket is kiöntsük a fürdővízzel, nehogy aránytalan t
2008. január 24. csütörtök 18:00 - Hírextra
Az EU-nak ambiciózus programra van szüksége, hogy teljesítse a tavaly márciusi Európai Tanács által 2020-ra kitűzött célokat, az energiahatékonyság 20 százalékos javítását, a károsanyag-kibocsátás 20 százalékos csökkentését és a megújuló energiák felhasználási arányának 20 százalékra történő növelését az unió energiafogyasztásában. "Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindez az energia drágulásával jár majd a fogyasztók és a vállalatok számára egyaránt. Egyes iparágakban az emissziókereskedelmi rendszer szigorítása a termelés harmadik országokba történő áthelyezéséhez vezethet, ezáltal tömegesen szűnhetnek meg munkahelyek és mehetnek tönkre beszállító kis- és középvállalkozások. Nagyon fontos, hogy egyensúlyt teremtsünk az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez és az európai gazdaság versenyképességének megőrzéséhez fűződő érdekeink között" — figyelmeztetett Herczog Edit.

"Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, hogy a világ energiaigénye rohamosan növekszik, így a klímaváltozás és az energiabiztonság kettős kihívása szintén megoldásra vár. Ha biztosítani akarjuk a stabil és megengedhető árú energiautánpótlást, és egyidejűleg csökkenteni kívánjuk a klímaváltozás drasztikus hatásait (a Bali szigetén tartott nemzetközi konferencián többek a 25- 40 %-os szén-dioxid csökkentés mellett álltak ki), számolnunk kell az atomenergiával is, amely, bár nem megújúló energia, alig jár levegőszennyezéssel. Európának is alapvető érdeke, hogy a globális felmelegedés elleni küzdelemben méltó helyet és szerepet kapjon a nukleáris energia" ¬— hangsúlyozta Herczog Edit.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását