2024. március 29. - Auguszta

Becses testüket se hanyagolják el!

Becses testüket se hanyagolják el! címmel mutatja be a Notóriusok című sorozat legújabb előadását pénteken a Katona József Színház Bezerédi Zoltán rendezésében - tájékoztatta Wéber Edina, a teátrum sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.
2008. január 24. csütörtök 17:56 - Hírextra

A Sufni játszóhelyen látható produkció a teátrum független társulati létének 25. évfordulója alkalmából tavaly meghirdetett sorozat negyedik darabja, Bárdos Artúr írásaiból Tiwald György állította össze.

Az előadásban Máté Gábor, valamint Dankó István és Gera Marina egyetemi hallgató lép színpadra.
Bárdos Artúr (1882-1974) kritikus, elméletíró, dramaturg, rendező, színigazgató volt. 1918-tól 1948-ig kisebb-nagyobb megszakításokkal az egykori Koronaherceg utcában, a mai Katona József Színház épületében működő Belvárosi Színházat igazgatta.

"Mindig is afféle botcsinálta igazgatónak éreztem magamat, aki csak azért kényszerültem bele ebbe a nekem idegen és kellemetlen +hatalmi+ szférába, hogy rendezői elgondolásaimat mégis, szabadabban megvalósíthassam. Az is lehet, hogy senki sem szerződtetett volna rendezőnek, dramaturgnak, hát kénytelen voltam magamat szerződtetni. Valahogy így lehetett…" - idézte Bárdos Artúr egykori szavait a teátrum.

A Katona József Színház a Notóriusok keretében előadássorozatot, az emlékezetes produkciókból vetítéseket és közönségtalálkozókat rendez. Máté Gábor főrendező a sorozat meghirdetésekor azt mondta: darabok a magyar színművészet különböző furcsa, jeles és kevésbé jeles eseményeit dolgozzák fel.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását