2022. szeptember 28. - Vencel

Korrupcióellenes program

Az Antikorrupciós Koordinációs Testület (AKT) ma tárgyalja a korrupció elleni stratégiát, valamint a hozzá kapcsolódó cselekvési programot, és akár úgy is dönthet, hogy a dokumentumok hamarosan már az államigazgatási egyeztetés útját járhatják - írta a c
2008. január 24. csütörtök 08:54 - Hírextra

Az is lehet, hogy az anyag további átdolgozását látják jónak, bár a Világgazdaság értesülései szerint leginkább már csak a közeljövő legfontosabb konkrét feladatainak a kijelölése körül folynak viták.

A dokumentum szerzői négy prioritást ajánlanak a kormány figyelmébe: a fejlesztési támogatások, a közbeszerzés, a párt- és kampányfinanszírozás átláthatóbbá tételét, illetve a hatósági engedélyezési eljárások „megtisztítását”. Emellett a szemléletváltás szükségességét szorgalmazzák, azaz szerintük a korrupció megelőzése legalább olyan fontos feladat, mint a már meglévő visszaélések kezelése.
A korrupcióellenes stratégiáról és cselekvési programról legkorábban március végén dönthet a kormány - olvasható az üzleti napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását