2024. április 27. - Zita

Öt magyar iskola a legjobbak között

Öt magyar felsőoktatási intézmény is található a világ ezer legjobb üzleti iskolája között abban az összesítésben, amelyet az Eduniversal nevű projekt keretében állított össze egy francia cég - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs Központ honla
2008. január 24. csütörtök 13:14 - Hírextra

Magyarországról a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (GTK), a Central European University - CEU Business School, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, a Nemzetközi Üzleti Főiskola, valamint a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara került fel a legjobbak listájára.

Az Eduniversal projekt egy francia humánerőforrás- és pályaválasztási tanácsadó cég kezdeményezésére jött létre azért, hogy tájékoztatást nyújtson diákoknak, humánerőforrás és oktatási szakembereknek a világszerte elérhető üzleti képzésekről. A projekt keretében 150 ország felsőoktatási intézményeit vették górcső alá, melyekből egy nemzetközi tudományos bizottság meghatározott szempontok alapján összeállított egy listát az egyes országokra lebontva. A gazdálkodás és a menedzsment oktatásával foglalkozó, legjobbnak ítélt felsőoktatási intézmény között állami és magánegyetemek, illetve főiskolák egyaránt találhatók.

Európában 41 ország 331 üzleti felsőoktatási intézményét emelték ki.

A kiválasztás két lépcsőben történt: először azt határozták meg, hogy az egyes országokból hány intézmény szerepeljen a listán. Ezt az adott ország egy főre eső oktatási költségei, a lakosság száma, az ország GNP-je, a felsőoktatásban részt vevő diákok száma és a helyi oktatási szféra feltérképezése alapján döntötték el. Második lépésként pedig kiválasztották magukat az intézményeket.

A listát a tervek szerint kétévente frissítik majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását