2024. május 5. - Györgyi

Negyvenezer látogatójuk volt

Elsősorban a felvételivel kapcsolatos kérdések foglalkoztatták az idei Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra kilátogatókat, a szervezők becslése szerint a seregszemlét két nap alatt 40 ezren keresték fel - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Társad
2008. január 24. csütörtök 15:48 - Hírextra

A kiállítás írásos összegzése szerint a szombaton befejeződött börzén a látogatók túlnyomó többsége a jövőbeli felvételi lehetőségeket térképezte fel a február 15-ei jelentkezési határidő előtt.
Ennek megfelelően a felvételiben leginkább érintett 15-21 éves fiatalok és az ő szüleik, hozzátartozóik látogattak ki a SYMA Sport- és Rendezvényközpontba.

Rajtuk kívül sok pedagógus, oktató és oktatásban dolgozó szakember járta körbe a standokat, hogy az intézmények kínálata mellett megismerje a kompetenciafejlesztő oktatás legújabb módszereit, a modern oktatási alkalmazások, például a Sulinet Digitális Tudásbázis vagy a digitális tábla lehetőségeit.

A börzén több mint kétszáz kiállító vett részt, az idén korábban sosem látott számban érkeztek külföldi - például dán, kanadai, brit, svéd, svájci, tajvani - felsőoktatási intézmények, akik potenciális hallgatókat látnak a magyar fiatalokban. Ez rámutat arra a jelenségre, hogy a hazai intézményeknek immár nemcsak egymással, de külföldi egyetemekkel és főiskolákkal is versenybe kell szállniuk - mutat rá a dokumentum.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását