2024. április 29. - Péter

Meghirdették az ösztöndíjat

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjra február 15-ig jelentkezhetnek 35 év alatti, egyetemet végzett alkotók - tájékoztatta a kiírók nevében Várhelyi Judit, a Magyar Formatervezési Tanács irodavezetője az MTI-t csütörtökön.
2008. január 24. csütörtök 12:43 - Hírextra

A pályázatot a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Formatervezési Tanács közösen hirdette meg, immár 20. alkalommal - tette hozzá.

Az ösztöndíj célja, hogy elősegítse a hazai formakultúra fejlődését, elterjedését, a design integrációját az innovációs folyamatokba, a gazdaságba.

A pályázattal emellett segíteni akarják az önálló alkotói munkát folytató fiatal formatervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását.

Várhelyi Judit elmondta, hogy a nyertesek egy éven keresztül 1 millió 200 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek. Indokolt esetben a befejezett éves program alapján a döntőbizottság további egy évvel meghosszabbíthatja az ösztöndíj időtartamát.

Az MTI-hez eljuttatott kiírás szerint az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti magyarországi alkotó, aki szakirányú egyetemi diplomával rendelkezik. A pályázatokat a Budai Rajziskolába kell eljuttatniuk az érdeklődőknek.

Várhelyi Judit beszámolt arról is, hogy a tavalyi ösztöndíjasok munkáiból február 29-én az Iparművészeti Múzeumban nyílik kiállítás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását