2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány megdöbbentő nyilatkozata

Gyurcsány Ferenc arcul csapta a magyar termelőket, de pofont adott az Európai Unió gazdálkodóinak is. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mélységes megdöbbenéssel fogadta Gyurcsány Ferencnek a davosi világgazdasági fórumon elhangzott nyilatkozatát, melybe
2008. január 24. csütörtök 12:46 - Hírextra

Emlékezetes, hogy az MSZP-SZDSZ vezette kormány kötötte meg a koppenhágai szerződést, amely a magyar gazdákat megalázó versenyhátrányba sodorta azáltal, hogy az EU régi tagállamaiban működő versenytársak agrártámogatásának csak a felét kaphatják meg.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség többször kifogásolta, hogy a Gyurcsány-kormány az elmúlt két évben – Európában példátlan módon – még ettől a lehetőségtől is elzárta a mezőgazdasági termelőket és, hogy a területalapú támogatásokat 25 százalékkal csökkentve évente 25 milliárd forintot vett ki a gazdák zsebéből, nyilvánvalóan a költségvetés lyukainak befoltozása céljából.
Legutóbbi kijelentésével Gyurcsány Ferenc nyilvánvalóvá tette, hogy a magyar gazdálkodók problémái őt hidegen hagyják, hiszen egy olyan gazdasági év után kíván további forrásokat elvonni a mezőgazdaságtól,

- amikor az ágazat teljesítménye 30 százalékkal csökkent,
- amikor több száz milliárd forintra tehetőek a természeti katasztrófák okozta károk,
- amikor a lakosság egyébként is súlyos helyzetét az élelmiszer árdrágulások nehezítik.

Gyurcsány Ferenc kijelentését egy olyan fórumon tette, amely köztudomásúan a globalizáció erőinek fő rendezvénye. Azoknak az erőknek, melyeknek érdekük a nemzeti termelés visszaszorítása és megszüntetése és a lakosság iparszerű méretekben gyártott, ellenőrizhetetlen minőségű élelmiszerrel, vagy élelmiszernek nevezett szeméttel történő ellátása.

Gyurcsány Ferenc ezen kijelentésével arcul csapta a magyar termelőket, de pofont adott az Európai Unió gazdálkodóinak is.

Kíváncsian várjuk Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter véleményét arról, hogy mindez az új kormányprogram része-e, vagy Gyurcsány Ferenc ámokfutásának egy újabb megnyilvánulásáról van-e szó.

Font Sándor
Fidesz - Mezőgazdasági és Környezetvédelmi kabinetvezető,
az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke
Kiadó: FIDESZ



Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását