2024. május 13. - Szervác, Imola

Ismét hazájában úszik

A világ úszósportjának egyik legismertebb női klasszisa, a francia Laure Manaudou ismét hazájában készül: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Mulhouse-ban, újkeletű klubjában gyakorol az idei nagy versenyeire, így mindenek előtt a pekingi ötkarikás játék
2008. január 24. csütörtök 15:23 - Hírextra

A nemcsak a medencében, de a parton nyújtott alakításairól is híres Manaudou csütörtökön edzett először - a hírügynökségi beszámoló szerint mintegy 40 újságíró jelenlétében - Mulhouse-ban, ahol új barátja, Benjamin Stasiulis francia úszó is tréningezik.

A városba Amberieu-en-Bugeyből tette át működése színterét az úszónő, ahol az utóbbi időben bátyja, Nicolas irányításával készült. Ezt megelőzően viharos körülmények között hagyta el Franciaországot, s távozott Olaszországba, ahol az egyik torinói klubhoz igazolt át - bevallottan azért, hogy közelebb legyen akkori olasz kedveséhez, a legkiválóbb itáliai úszók közé tartozó Luca Marinhoz. A 400 m női gyors olimpiai bajnoka, a 200 és 400-as távok világcsúcstartója azonban nem sokáig időzhetett olasz honban: Torinóból három hónappal érkezése után elküldték "magatartási problémák" miatt. Manaudou nem sokkal később szakított Marinnal, szétválásukat hangos szóváltás, botrányos jelenetek közepette a debreceni városi uszodában, a decemberi rövidpályás Eb közben, az eljegyzési gyűrű elhajításával "pecsételték meg".

Mulhouse-ban Manaudout az a Lionel Horter edzi, aki eddigi legnagyobb sikerét a 200 m háton 1998-ban világbajnoki címig jutó Roxana Maracineanu mestereként érte el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását