2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Vizsgálódik a Magyar Gárda

Tagjai előéletéről vizsgálódik a Magyar Gárda Békés megyei és országos szervezete, miután a Heti Világgazdaság (HVG) csütörtöki számában két olyan megyei tagról is írt, akiket korában elítélt a bíróság - közölte Tóth Zoltán, a Magyar Gárda Bajcsy-Zsilinsz
2008. január 24. csütörtök 15:25 - Hírextra

Elmondta: a vizsgálat részleteitől nem tud beszámolni, annak eredményéről pedig a közeli napokban a sajtó útján kívánnak tájékoztatást adni.

A HVG legújabb számában azt írta, hogy a gárda tagja egy 34 éves Békés megyei illetékességű férfi is, akit 1999-2002 között nyolcszor bűntettek, egyebek mellett különös visszaesőként elkövetett lopássorozat és rablás miatt. Egy másik orosházi gárdista pedig, a lap írása szerint társtettesként elkövetett kényszervallatásért kapott felfüggesztett szabadságvesztést. A hetilap szerint ez utóbbi ítélet arra utalt, hogy a gárdista valaha valamelyik fegyveres testület tagja volt.

Kunos Gyula, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a távirati iroda érdeklődésére elmondta:

a rendőrségnek nincs információja az orosházi kényszervallatóról, így nem tudják megmondani, hogy melyik esetleges fegyveres testületnek lehetett a tagja a lap által említett gárdista.

A Békésben megjelenő Hír6 internetes újságnak a megyei bíróság elnöke elmondta: a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról rendelkező adatvédelmi törvény szerint a büntetett előéletre vonatkozó adat különleges személyes adatnak minősül. Baur Péter elnök ugyanakkor közölte, hogy a törvény értelmezésével kapcsolatban az adatvédelmi biztos irodájához fordult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását