2024. május 22. - Júlia, Rita

Agyonverte barátnőjét

Agyonverte barátnőjét Pécsett tavaly nyáron az a férfi, akinek büntetőpere első fokon hétfőn kezdődött a Baranya Megyei Bíróságon. Az ügyészség a 32 éves H. Attilát emberöléssel, barátját, a 34 éves P. Viktor szakápolót pedig, aki a megvert sértettet látv
2008. január 28. hétfő 12:15 - Hírextra
A hétfői tárgyalási napon H. Attila elismerte, hogy megütötte barátnőjét, de tagadta, hogy felelős lenne a haláláért. Magyarázata szerint a lány egy lépcsőről esett le, attól szenvedett komoly sérüléseket. P. Viktor ugyanakkor elismerte felelősségét.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott és barátnője, Viktória 2007. július 7-én egy esküvőn vett részt. A lakodalomban a lány elárulta párjának, hogy a vendégek közül egy fiúval szexuális kapcsolata volt, ezért veszekedni kezdtek. A vita tettlegességig fajult: a férfi a lakótelep közelében álló vendéglátóhely mellett, az utcán ütlegelni és rugdosni kezdte barátnőjét.

A verést látva a környéken lakók rendőrt hívtak, de mivel a kiérkező járőr tettlegességet már nem tapasztalt, nem intézkedett. A verés azonban ezt követően is folytatódott, H. Attila összesen mintegy tizenöt percig bántalmazta a lányt, majd annak ellenére, hogy 8-10 röviditalt fogyasztott, autóval hazavitte.

Viktória később hányt, elvesztette az eszméletét, furcsán, hörögve lélegzett. H. Attila ezért felhívta a megyei kórházban dolgozó szakápoló barátját, jöjjön el hozzá és segítsen.

P. Viktor megvizsgálta a felismerhetetlenségig összevert lányt. Közölte H. Attilával, hogy életveszélyben van, és azt javasolta neki, hívjon mentőt. Erre a barátja nem volt hajlandó, csak órákkal később, amikor a szakápoló már elment. P. Viktor arra, hogy ő maga miért nem kért segítséget, a bíróság előtt tett vallomásában nem tudott elfogadható választ adni.

Viktória három nappal később, a kórházban belehalt sérüléseibe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását