2024. március 29. - Auguszta

Népzenei találkozó

Népzenei találkozót tartanak a baranyai Bogádmindszenten szombaton: a szervezők célja, hogy a zenén keresztül közel hozzák egymáshoz a Magyarországon élő nemzetiségeket és népszerűsítsék kultúrájukat az érdeklődők körében - tájékoztatta a település polgár
2008. augusztus 19. kedd 13:45 - Hírextra
Délután a beás cigányokból verbuválódott Kanizsa Csillagai együttestől és a Bátmonostori tamburazenekartól cigány és magyar népzenét hallhat a közönség, majd moldvai népzene "találkozik" a délszláv muzsikával a pécsi Mahala Hora zenekar és a nemzetközi hírű Vujicsics együttes jóvoltából. Produkciójukat moldvai táncház zárja - emelte ki a programok közül Nagy János.

Hozzátette: a szervezők a legkisebbekről sem feledkeznek meg, délelőtt dallal, tánccal bemutatkoznak a helybéli gyerekek, később csuhézással, nemezeléssel, mézeskalács-készítéssel múlatják az időt délig, amikor a dél-baranyai Ormánság ízeiből, a bogádmindszenti asszonyok jóféle étkeiből kóstolhatnak a találkozó résztvevői.

Utóbbi keretében ökörsütés is lesz: két ökröt húznak nyársra, az egyikkel az önkormányzat megvendégeli a községbelieket, a másik a vendégeknek készül, akiknek fizetniük kell a ropogós falatokért.

Nagy János beszámolt arról, hogy a találkozót Bogádmindszent hagyományos falunapja helyett abból a forrásból rendezik, amelyet a 480 lakosú ormánsági község a Fókuszban a közművelődés nevű pályázaton nyert a Reneszánsz Év keretében.

Maróti György, az esemény főszervezője arról szólt, hogy a következő években szeretnék tovább bővíteni a programot. Terveik között szerepel, hogy internetes szalont alakítanak ki a helyi művelődési házban, ahol a falubeliek egy csésze tea mellett közéleti személyiségekkel beszélgetnének arról, milyen szerepe van az internetnek az életükben.

Emellett természetesen internetezésre is lehetőségük nyílna, s megtudhatnák, mennyit segíthet a világháló a munkakeresésben, a tanulásban, a szórakozásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását