2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Bírósághoz fordultak a földügy kapcsán

Egyaránt a bírósághoz fordult az úgynevezett balkányi földügy kapcsán a Magosz igazgatója és a szóban forgó szabolcsi város szocialista ügyvezető polgármestere; ezt a Fidesz és az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóin jelentették be Nyíregyházán.
2008. január 24. csütörtök 15:20 - Hírextra

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) vezetője, a Fidesz kiskunlacházi önkormányzati képviselője cáfolta, hogy Marjánné Rinyu Ilona állítása szerint "földbányászati ügyei" lennének, s bemutatta helyhatósági vagyonnyilatkozatát annak igazolására, hogy a nevén mindössze egy fél lakás tulajdonjoga szerepel.

Egyben az újságíróknak átadta annak a levélnek a másolatát, amelyet Balkány ügyvezető polgármesterének írt (a kisváros képviselő-testülete feloszlatta önmagát, így Marjánné Rinyu Ilona ügyvezetőként látja el feladatát az időközi önkormányzati választásig), s abban felszólította, ő szintén hozza nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát.

Az ügyvezető polgármester az MSZP sajtótájékoztatóján felolvasta nyilatkozatát, amit írásban is átadott az újságíróknak: ő "nem állította, hogy Budai Gyula a tulajdonában álló földeken bányászati tevékenységet folytat", a "földbányászatot" szarkasztikus kifejezésként használta, utalva az édesanyjához kapcsolódó földvásárlási ügy ellene irányuló, minden alapot nélkülöző úgynevezett "előbányászására".

Marjánné Rinyu Ilona egy korábbi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy egyetlen szó sem igaz abból, amit a Magosz vezetője állít, hogy édesanyja korrupciógyanús üzlet keretében több mint 60 millió forintért jutott volna 200 hektártól nagyobb állami földterülethez.

"Nincs ilyen ügy, hiszen az említett területnél nem hirdettek pályázati eredményt, szerződéskötés sem történt, így természetesen nem kerülhetett sor fizetésre sem" - hangoztatta akkor a volt polgármester.
A mostani tájékoztatón ezzel szemben a többi között azt olvasta fel, hogy "a pályázat nyilvános volt, édesanyja egy visszalépés következtében szerzett jogosultságot a föld megvásárlására".
Az MTI munkatársának kérdéseire azt válaszolta: akkor "nem volt információja erről", az pedig, hogy a helyben, Balkányban lakó többi pályázóval szemben a más településen élő édesanyja lett másodikként a nyertes, azt felelte, "a jogszabály szerint a 16 kilométeres körzetben élők helyben lakónak számítanak".

Szabados József, az MSZP Szabolcs megyei alelnöke, országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kifejtette: "majd a bíróságon eldől, ki vádaskodik alaptalanul" a balkányi földügyben.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását