2024. május 3. - Tímea, Irma

Uniós MSZP-közlemény

Danuta Hübner, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa - az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottságának ülésén, 2008. január 22-én tartott beszámolója során kiemelte: Magyarország jó példaként szolgálhat a többi EU-tagállam
2008. január 23. szerda 20:00 - Hírextra
A közelmúltban megjelent felmérések szerint a 12 új EU-tagállam között Magyarország az első az uniós források felhasználása terén. Hazánk egyelőre nem veszített semmit azzal, hogy az EU a források elköltésének idejét három évről kettőre csökkentette az új költségvetési periódusra.

Harangozó Gábor európai parlamenti képviselő- a Regionális Fejlesztési Bizottság tagja- úgy gondolja, hogy a 2007-13. közötti uniós fejlesztések sikeres megvalósításához, Magyarország vezető pozíciójának megőrzéséhez a kohéziós támogatások terén továbbra is szükség van a nemzeti ellenőrzési rendszer erősítésére, monitoring-kapacitás fejlesztésére. A képviselő egyetért a biztossal abban, hogy a végrehajtási szinten javítani kell a dokumentáltságot, és a közbeszerzési eljárások szabályos, átláthatóság elvének megfelelő lebonyolítását.

Harangozó Gábor szerint a szabálytalanságok nemzeti hatóságok által történő időben való feltérképezése lehetővé teszi a források újbóli felhasználását, ezért is fontos ügyelni a hazai végrehajtási rendszer hatékonyságának további javítására. A kohéziós támogatások eredményes kiaknázása közös érdekünk és felelősségünk.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását