2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Petőfit idézték

Ferenczi György és a Rackajam együttes, valamint vendégeik a mai kor szellemének megfelelően idézték meg Petőfi Sándor költészetét. A kedd esti koncert a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában több mint háromórás volt, ennek ellenére a közönség alig ak
2008. január 23. szerda 08:09 - Hírextra
Az előadás kezdetén Ferencziék Petőfilmjének részleteit vetítették, majd az együttest Gryllus Dániel konferálta be. Elmondta, és a szájharmonikán, hegedűn játszó Ferenczi György is megerősítette: Petőfiről XXI. századi képet szeretnének festeni a zene eszközeikkel. Ferenczi megjegyezte: ezt a programot először mutatják be nagyszínpadon.

Ungvári István színész alakította a keretjáték Petőfijét. Az együttes több dalt eljátszott tavaly megjelent Petőfi-lemezéről. Nagy sikere volt a Falu végén kurta kocsma, a Négyökrös szekér, a Szeptember végén, a Ki vagyok én? Nem mondom meg című versek megzenésített változatának.

A sok humorral tarkított koncerten nemcsak Petőfire emlékezett az együttes. Játszottak Weöres Sándortól, s előkerült Ferenczi egyik kedvence, Jimi Hendrix Foxy Ladyje, valamint a Villa Negra nem apácazárda című klasszikus száma, s több más, Petőfihez nem szorosan kapcsolódó daluk.
Ferenczi és a Rackajam sajátos zenéje a blues, a rock és a népzene világát egyaránt megidézte a koncerten.

Vendégeik - Gryllus Dániel és Gryllus vilmos, a Csík együttes, Bársony Bálint, a Back II Black együttes szaxofonosa, valamint a rendkívül látványos Fáradt Halak együttes táncosai - ha lehet, még változatosabbá tették a koncertet.

A koncert végén a közönség vastapssal követelte ki a ráadást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását