2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Öngyilkosjárvány Wales-ben

Rejtélyes öngyilkossági "járvány" pusztít fiatalok között egy walesi kisvárosban; a rendőrség egy internetes közösségi portált gyanít az ügy mögött. A tartomány déli részén fekvő Bridgendben és környékén az elmúlt egy évben hét, 17-27 év közötti fiatal -
2008. január 23. szerda 14:20 - Hírextra
A legutóbbi áldozat a 17 éves Natasha Randall, aki múlt csütörtökön akasztotta fel magát szüleivel közös otthonában. Huszonnégy órán belül két barátnője kísérelt meg öngyilkosságot; egyiküket, egy 15 éves lányt azóta is lélegeztetőgéppel tartják életben a helyi kórházban, a másik, szintén 15 éves öngyilkosjelölt lány már otthon lábadozik, miután felvágta csuklóin az ütőereket.

Az eddigi vizsgálat szerint az áldozatok legtöbbje a Bebo nevű közösségi portál tagja volt. A portálon mindegyikük halála után egy külön megemlékező lap jelenik meg, amelyen a barátok üzeneteket, fotókat és videókat helyezhetnek el.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a portált használó fiatalok körében valamiféle bizarr "hősi kultusz" terjed: úgy gondolhatják, hogy "menő" dolog, ha valakinek saját internetes emlékoldala van, és öngyilkossággal próbálnak tekintélyre szert tenni barátaik körében.

Natasha saját öngyilkossága előtt búcsúüzenetet hagyott a 20 éves Liam Clarke emléklapján; Clarke volt az ötödik áldozat, akit egy parkban felakasztva találtak meg karácsony után.
Liam Clarke a harmadik áldozat, a szintén 20 éves Thomas Davies barátja volt; Davies tavaly februárban, egy erdőben akasztotta fel magát. Két nappal korábban azonban még ott volt az ő egyik barátja, a 19 esztendős David Dilling temetésén; Dilling szintén felakasztotta magát.
A walesi rendőrség most megpróbálja megszakítani ezt a tragikus láncolatot. A szerdai The Daily Telegraph beszámolója szerint a nyomozók azonosítottak egy húsztagú baráti társaságot, amelynek tagjait különösen veszélyeztetettnek tartják, és felkeresték szüleiket, figyelmeztetve őket: nagyon figyeljenek oda gyerekeikre.

A vezető konzervatív brit napilap által megszólaltatott szakértők szerint már korábban is előfordult, hogy tinédzserek internetes közösségi fórumokon, "virtusból" öngyilkosságba hajszolták egymást.
Az egyik szakértő szerint az ilyen internetes csevegőfórumokon sokan abban lelik élvezetüket, hogy másokat bírnak rá öngyilkosságra, és egyes esetekben a szociális kapcsolatokat keresők az öngyilkossággal remélnek valamiféle exkluzív tagságra szert tenni egy adott csoportban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását