2024. március 29. - Auguszta

Elfogták a gadácsi késes gyilkosokat

Elfogták a gadácsi gyilkosokat; a két elkövető beismerte tettét, őket nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség - jelentették be szerdán Kaposváron a somogyi rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón.
2008. január 23. szerda 18:29 - Hírextra
A gyanúsítottak egyike egy 20 éves, alkalmi munkából élőfiatalember, a másik egy 27 éves, foglalkozás nélküli férfi, s mindketten büntetlen előéletűek - közölték.

A gyilkosság áldozata egy 35 éves férfi volt, aki a gadácsi géptelep őreként dolgozott. Az ő összeszurkált, összeégett holttestét kedd reggel fedezték fel a rendőrök, miután a gadácsi géptelepről két traktor eltűnését jelentette a tulajdonos.

A lopás miatt kiérkező rendőrök az áldozatot a telep melletti családi ház egyik kiégett helyiségében találták meg. A nyomozás során kiderült, még vasárnap, késő este végeztek vele.

Mint arról Sovány István, a nyomozást irányító alezredes beszámolt, a rendőröket is megdöbbentette a látvány. A meglehetősen jó fizikumú férfival "rendkívül brutálisan, kegyetlenül végeztek" gyilkosai, akik - miután a férfi meghalt -, feltételezhetően a nyomok eltüntetése érdekében, gyúlékony anyaggal lelocsolták és felgyújtották.

A tűz azonban nem semmisítette meg teljesen sem az áldozat testét, sem a környezetet - tette hozzá az alezredes, megjegyezve: ez nagyban segítette mind a nyomozást, mind pedig az orvos szakértő munkáját, aki kilenc fejre mért ütést és 12 testet ért szúrást állapított meg, amelyek közül több önmagában is halálos volt.

A tettesek a rendőrök feltételezése szerint ismerték a telep őrét - ez később be is igazolódott -, kilétük kiderítésében 70 rendőr vett részt, s egy helikoptert is igénybe vettek, hogy felderítsék a két traktor nyomait.

A gyanúsítottak nyomára kedden késő este akadtak. Lakhelyükről nem adtak felvilágosítást, mindössze annyit mondtak, hogy a bűncselekmény helyszínéhez közeli két településen laknak. A traktorokat egy Kadarkút külterületén - Gadácstól mintegy 50 kilométerre - lévő rejtekhelyen találták meg.

A nyomozás vezetője elmondta: a kihallgatás során mindkét férfi beismerő vallomást tett, ám igyekeztek egymásra hárítani a felelősséget.

Az általuk elmondottak alapján kiderült, hogy tettüket nyereségvágy motiválta - tette hozzá.
Herke Tamás ezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója közölte: a gyanúsítottak körét nem tekintik lezártnak, ugyanis elképzelhető, hogy megrendelésre lopták el a traktorokat, de az is lehet, hogy csak később akartak vevőt találni az alkatrészekre.

Az ezredes arra is kitért, hogy a bűncselekmény súlya, s az elkövetés brutalitása elmeorvos szakértő vizsgálatát is szükségesség teszi a gyanúsítottaknál, akiket egyébként szerdán - kommandósok kíséretében - a helyszínen is kihallgattak.

A bűnügyi igazgató közölte: jelenleg mindketten őrizetben vannak, s már kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. Ha beigazolódik a rendőrség gyanúja, akár életfogytiglani büntetésre is számíthatnak - jelezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását