2024. április 29. - Péter

Felfüggesztett börtönbüntetés a rendőrnek

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában azt a volt dombóvári rendőrtisztet, aki bűnügyi nyilvántartási adatokat hamisított fegyvertartási engedélyek kiadása érdekében.
2008. február 13. szerda 07:38 - Hírextra

A táblabíróság ezzel súlyosította az első fokon korábban eljárt Tolna Megyei Bíróság döntését, amely alapján Parrag Jánost nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt.

A tényállás szerint a ma 40 éves vádlott 2006-ban a dombóvári rendőrkapitányság engedélyügyi főelőadójaként dolgozott őrnagyi rangban. Munkaköréhez tartozott a fegyverek, lőszerek tartási engedélyeinek meghosszabbítására vonatkozó kérelmek elbírálása, így hozzáférése volt a bűnügyi nyilvántartáshoz.

Parrag János még abban az évben két olyan büntetett előéletű személy fegyvertartási engedélyét hosszabbította meg, akik közül az egyiknél erre biztosan nem lett volna lehetőség. A rendőr kinyomtatta a bűnügyi nyilvántartásukat, s azokat a sajátjával úgy szerkesztette össze, hogy a lapokon a "nyilvántartásban nem szerepel" szöveg legyen látható.

Az eljárás során felmerült, hogy a rendőrtiszt anyagi ellenszolgáltatás fejében követte el a bűncselekményeket, de ezt nem lehetett bizonyítani.

Parrag János tetteire 2006 novemberben derült fény. Akkor egy időre őrizetbe vették és megszüntették munkaviszonyát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását