2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Távozik a kabinetfőnök

A Népszabadság úgy tudja, hogy Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc között néhány hónapja romlott meg a viszony - olvasható a lap keddi számában.
2008. január 22. kedd 09:11 - Hírextra

A január 31-i hatállyal, családi okból felmentését kérő államtitkár és a kormányfő sokszor a kívülállók számára érthetetlen vitákba keveredett egymással - közölte a lap a miniszterelnök környezetéből származó forrásokra hivatkozva. Gyurcsány egyre élesebben kritizálta a kabinet munkáját, így várható volt annak átalakítása, de Gál J. menesztése nélkül. Egy újabb konfrontációt követően Gyurcsány és Gál egyaránt úgy vélte, hogy a munka okozta feszültség előbb-utóbb barátságukat kezdené ki, ráadásul Gál fia megszületésével a családjával is több időt szeretne tölteni - tehát itt az ideje a váltásnak.

A kabinetfőnökkel Gyurcsány egyik fölfedezettje, legfőbb bizalmasa távozik. Ráadásul tartja magát az az információ is, hogy a miniszterelnök - vagy még a népszavazás előtt, vagy utána - újabb fazonírozást hajt végre kormányán. Egyes hírek szerint a másik nagy "újító", Szetey Gábor távozása is elképzelhető - írta a Népszabadság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását