2024. április 27. - Zita

Gál J. Zoltán: A kormány elkötelezett a Nabucco mellett

A kormány alapvetően támogatja a Nabucco-gázvezeték megépítését, azonban a pénteken Magyarországon tartandó konferenciától éppen azt várja a kabinet, hogy kiderüljön mekkora a valószínűsége az Oroszországot megkerülő vezeték megépülésének, illetve mennyi
2007. szeptember 11. kedd 20:48 - Hírextra
Gál J. Zoltán a gazdasági miniszter kijelentéseire reagálva hangsúlyozta: a kormány minden megoldásra nyitott, amitől Magyarország energiaellátása több lábon állhat. A kabinetfőnök ugyanakkor kiemelte: a Nabucco gázvezeték-projekt vezető testülete pénteken magyar kezdeményezésre nemzetközi konferenciát rendez a gázvezetékről, amelyen egyebek mellett részt vesz Szerbia, Azerbajdzsán és Ausztria energetikai minisztere, valamint a Mol és az OMV, illetve több pénzintézet képviselője is.
Gál J. Zoltán szerint ez a konferencia éppen azért fontos a kormánynak, hogy pontosan kiderüljön: mekkora a reális esélye a Nabucco megépülésének, illetve hogy mennyi pénzből és mikorra valósulhat meg.

A Nabucco-vezeték a Kaszpi-tenger térségéből Oroszország megkerülésével Törökországon keresztül szállítaná a gázt az Unió országaiba. A terv lényege, hogy csökkentse az EU függőségét Oroszországtól.

Kóka János gazdasági miniszter kedden újságírók előtt kijelentette: Magyarország szilárdan elkötelezett a Nabucco-gázvezeték megépítése mellett, és szerinte "hiba" volt nem eléggé támogatni korábban az uniós tervet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását