2024. május 9. - Gergely

Erőteljes, tigrisszerű Tony Blair, vörös pipaccsal zakója hajtókáján

Egy erőteljes, tigrisszerű Tony Blair, vörös pipaccsal zakója hajtókáján: így fest a volt brit miniszterelnök azon a képen, amelyet Jonathan Yeo, a brit híres közemberek portréfestője alkotott.
2008. január 22. kedd 11:13 - Hírextra

A képet a múlt hét végén mutatták be, és márciustól állítják ki a londoni Lincoln,s Inn nagytermében - adta hírül a Guardian című brit napilap.

Blair, akinek mindig is vágya volt, hogy vásznon is megörökítsék, novemberben - nem sokkal azután, hogy átadta a hatalmat Gordon Brown-nak - két óra hosszat állt modellt a művésznek, és a szeánsz különösen jól sikerült: Yeo szerint a politikus szokatlanul laza és jókedvű volt, és láthatóan kirobbant az energiától.

A kép különlegessége a vörös pipacs, amely Nagy-Britanniában a frontkatonák áldozatának szimbóluma és amelyet az első világháború végét jelző ünnepen, november 11-én, az Emlékezés Napján szoktak kitűzni. A művész szerint, aki korábban az ifjabb George Busht és Fülöp edinburghi herceget is megfestette, Blair virága a kormányfőnek az iraki háborúban vállalt szerepére utal.

A kép első kritikusai megosztottak Blair ábrázolását illetően: egyesek szerint a volt miniszterelnök hihetetlenül gondterheltnek látszik, mint akit lelkifurdalások gyötörnek, mások szerint viszont egy háborús uszító néz le a festményről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását