2024. április 26. - Ervin

Gazdag, öreg rockerek

Még mindig az öreg rockerek, és a popzene állócsillagai azok, akik a zene világában a legtöbbet keresnek - állapította meg az amerikai Forbes magazin. Aligha meglepő, hogy a megaturnéját éppen befejező Rolling Stones áll a lista élén: 2006 június és 2007
2007. szeptember 21. péntek 09:43 - Hírextra

Bár korukat meghazudtoló energiával játszanak, mint azt a budapesti közönség is tapasztalhatta, a legfiatalabb "kövület", Ron Wood, júniusban volt 60 esztendős. Kivétel a szabály elől éppen az őket követő 37 éves rapper Jay-Z, 83 millióval, az élboly többsége azonban már túl van a 40. életévén.

A harmadik helyen a ki tudja hányadik virágzását élő Madonna (49 éves, 72 millió dollárral), őt a Bon Jovi együttes követi 67 millióval. A dallamos hardrock amerikai sikercsapata már 1983 óta van a csúcson. Ők még mindig ifjabbak, mint a nemrégiben 60. évét betöltő Sir Elton John (53 millió) - elvégre a frizurabajnok New Jersey-i énekes is "csak" 45 - míg a 6. helyezett Céline Dion (45 millió) "határeset" a maga 39 évével, a countrycsillag Tim Graw (37 millió) viszont éppen elütötte a 40-et.

Két fiatalabb rapper happolta el a 8. és a 10. helyet: 50 Cent, akinek visszavonulásáról mostanában egyre több hír terjeng, még csak 32, míg Diddy is - aki korábban Puff Daddy, illetve P. Diddy néven szerepelt - csak 38. Ők 33, illetve 23 milliót tettek zsebre. Nem panaszkodhat azonban a közéjük ékelődött U2 sem a maga 30 milliójával. Az ír szupercsapat is a veteránokat erősíti: 31 éve alakultak, 27 éve jelent meg első albumuk, frontemberük, Bono pedig 1960. május 10-én született, néhány nappal azután, hogy a Szovjetunió felett lelőtték az amerikai U2 kémrepülőgépet.

A Forbes arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a mai napig fontos a lemezkiadás, az igazán nagy pénz az ingyenes letöltések korában a turnékban van. Ez pedig főleg azért jövedelmez a tapasztaltabb előadóknak, mert a tömeg a legszívesebben azokra özönlik, akiktől tudja, mit várhat. Erre utal az is, hogy a Rolling Stones megengedhetett magának 135 dolláros jegyárakat, de Madonna még rajtuk is túltett a 180 dolláros belépőkkel. Továbbra is jól fizet viszont Las Vegas: a sokak által leAnézett showbizniszközpontban tartott koncertsorozat hizlalta ilyen szépen az elmúlt egy évben Elton Jones és Céline Dion számláját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását