2024. április 29. - Péter

Díjak a magyar kultúra napja alkalmából

Schmidtmayer Helga, tatabányai hegedűművész-hallgató vehette át Komárom-Esztergom megye művészeti ösztöndíját, a Pro Arte-díjat kedden, a magyar kultúra napján rendezett ünnepségen, Tatabányán.
2008. január 22. kedd 17:14 - Hírextra

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának 25 éves hallgatója az MTI-nek elmondta, hogy az ösztöndíjat mesterkurzusokon való részvételre és a régizenéhez szükséges speciális hangszer megvásárlásra szeretné fordítani.

A pályázat nyertese Komárom-Esztergom megyében végzett művészeti tevékenységéhez egy évig a mindenkori minimálbér összegének megfelelő ösztöndíjban részesül.

Az ünnepségen Gengeliczky Lászlót a városi önkormányzat a Tatabánya Kultúrájáért Díjjal tüntette ki, elismerve a város kulturális életében játszott meghatározó szerepét.

Gengeliczky László 1964 áprilisában egyik megalapítója volt a Bányász Ifjúsági Színpadnak, dolgozott a Népház igazgatójaként, vezette az Országos Bányász Fafaragó Tábort és az 1980-as évek elején a Bányász Színpad tagjaira építve munkatársaival létrehozta az Orfeusz Színházat, mely több bemutatót tartott és az országban elsőként működött színházi vállalkozásként.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását