2024. április 24. - György

Tobzoskamentő rendőrök

Tizenhat tobzoskát sikerült élve kimenteniük a rendőröknek a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban egy lakóházból. A ketrecekből és műanyagzsákokból kiszabadított veszélyeztetett állatokra a környéken terjengő orrfacsaró bűz vezette a hatóság ember
2008. január 21. hétfő 11:16 - Hírextra

A testüket borító szarupikkely miatt az emlősök között egyedülállónak számító hangyász négykilósra is megnőhet. Kínában főként a bőrükért és a tradicionális gyógyászatban betöltött szerepük miatt használják. Az esettel kapcsolatban négy gyanúsítottat tartóztattak le - jelentette a helyi vadvédelmi hatóságot idézve az Új Kína hírügynökség.

A magányosan vadászó, főként éjszaka aktív tobzoska Afrikában és a Távol-Keleten honos. Az ínyencek szerint az állat húsa különleges csemegének számít. A pikkelyes bőréből táskát és cipőt, a hagyományos kínai orvoslásban a pikkelyekből és a vérből allergia és nemi betegségek kezelésére alkalmas szert készítenek.

A tobzoskák nemzetközi kereskedelmét 2000-ben tiltották be. Január elején a déli Fucsien (Fujian) tartománybeli Hsziamen (Xiamen) városban két férfi felfüggesztett halálbüntetést kapott, mert 23 millió jüan (minegy 565 millió forint) értékben 17 konténernyi tobzoskahúst és pikkelyt csempészett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását