2024. május 5. - Györgyi

Támogatják a klinikát

Egymillió forintot utalt át a pécsi gyermekklinika rákellenes alapítványának a baranyai megyeszékhely polgármestere a napokban. Tasnádi Péter erről hétfőn beszélt újságíróknak.
2008. január 21. hétfő 17:51 - Hírextra
"A parlamenti jövedelmemből elkülönített összegre az intézménynek, illetve az ott gondozottaknak nagy szükségük van. Hiszem, hogy a klinika szakemberei a pénzt eredményesen fordítják a gyerekek gyógyítására" - mondta a szocialista politikus.

Tasnádi Péter utalt rá, hogy az adományra január elején tett ígéretet, amikor Révész Mária, a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője bejelentette: becsületsértés miatt jogi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen. A sértésért egymillió forint kártérítést követel tőle, s ha a bíróság helyt ad a keresetének, a pénzt a pécsi gyermekklinikának ajánlja fel.

A polgármester kijelentette, hogy készségesen áll a bírósági tárgyalás elébe, s annak kimenetelétől függetlenül, saját pénzéből egymillió forinttal segíti az intézményt.

Révész Mária a városvezetőnek a pécsi közgyűlés november 8-i ülésén, a neki szóló megjegyzését nehezményezte. Tasnádi Péter azt mondta: "frakcióvezető asszony, a közszolgálat nekünk nem pénzről és hatalomról szól, mint önnek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását