2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Fidesz nem támogatja az élettársosdit

A Fidesz alkotmányellenesnek tartja a bejegyezett élettársi kapcsolatról szóló új törvényjavaslatot - közölte Ékes Ilona (Fidesz) az előterjesztés keddi parlamenti általános vitájában.
2009. március 10. kedd 15:16 - HírExtra
A bejegyzett élettársi kapcsolat keletkezése és tartalma miatt sokkal jobban hasonlít a házasságra, mint az élettársi kapcsolatra - vélekedett az ellenzéki képviselő a bejegyzett élettársi kapcsolatról, valamint az élettársi viszony igazolásának megkönnyítéséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában.

Ékes Ilona szerint a bejegyzett élettársi kapcsolat létrehozására és megszüntetésére vonatkozó szabályok szintén teljes azonosságot mutatnak a házasságra vonatkozó rendelkezésekkel.

Az előterjesztés elfogadása esetén a bejegyzett élettársi közösség kvázi házassággá és valódi családjogi intézménnyé válhatna - hangsúlyozta.A fideszes politikus szerint az, hogy ez a kapcsolat csak azonos nemű párok számára lehetséges, nem sokat változtat az előző, az Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített törvény rendelkezésein.

Hozzátette: az Ab szerint a bejegyzett élettársi kapcsolatnak lényeges különbségeket kellene mutatnia a házasság intézményéhez képest.

Ékes Ilona azt mondta, az előterjesztés fellazítja a családi modellt, s árt a társadalom jövőbeli fejlődésének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását