2024. április 29. - Péter

Az írek a legszemetesebbek

Rigát találta a legtisztább városnak, Dublint a legszemetesebbnek az írországi vállaltok környezetvédelmi szövetsége által európai nagyvárosokban végzett vizsgálódás.
2007. október 25. csütörtök 09:16 - Hírextra

 Az Ír Üzletemberek a Szemét ellen (IBAL) nevű szövetség tíz európai várost vett górcső alá és három - tiszta, mérsékelten szemetes, illetve szemetes - kategóriába sorolta őket.

A tíz közül Dublin és Amszterdam bizonyult szemetesnek, Stockholm mérsékelten szemetesnek. A maradék hét város - Riga, Bécs, Strasbourg, Köln, Barcelona, Koppenhága és Zürich - kiérdemelte a tiszta minősítést, s ezek közül is Riga bizonyult a legkevésbé koszosnak.

A felmérésbe bevont városok mindegyikében az utcán eldobott rágógumit találta a legnagyobb gondnak az IBAL, mert - mint közleményükben írták - nagyon költséges az eltávolítása. Éppen ezért olyan adót javasolnak, amely a le nem bomló rágógumik árába épülne be vagy pedig a gyártót terhelné, és amelyet közvetlenül ennek a hulladéknak az eltávolítására fordítanának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását