2024. május 14. - Bonifác

Megdőlt a hajnali melegrekord

Hétfőn megdőlt az országos hajnali melegrekord, miután Miskolcon 9 Celsius-fokot mértek - tájékoztatta az MTI-t az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.
2008. január 21. hétfő 21:08 - Hírextra

Vadász Vilmos elmondta: január 21-én az eddigi rekordhőmérsékletet 2007-ben mérték a Tolna megyei Tevelen; akkor 6,7 fokos, az évszakhoz képest szélsőségesen enyhe idő volt hajnalban.
Megdőlt a fővárosi melegrekord is hétfőn hajnalban: Budapesten 8,3 fokot mértek, amely szignifikánsan magasabb, mint a korábbi rekord, a tavaly mért 6,6 fok - közölte.

Rekordok dőltek meg már vasárnap is; délután 17,2 fokos "meleg" volt Szentgotthárdon. Hasonlóan enyhe idő ezen a napon 1918-ban és 1939-ben volt, mindkét alkalommal 15 fokot mértek. Vasárnap délután megdőlt a budapesti melegrekord is: a fővárosban délután 14 fokot mértek, amely több fokkal magasabb, mint a tavaly mért korábbi csúcs.

A következő napokban újabb melegrekord nem várható, keddtől lehűlés lesz - mondta a távirati irodának az ügyeletes meteorológus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását