2024. április 25. - Márk

Jól védik a határszakaszt

Az Európai Unió magyar-ukrán határszakasza jól védett, erős határrésze a schengeni övezetnek - nyilatkozta a területileg illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfőn az MTI-nek, reagálva a Sunday Times brit lap cikkére, ame
2008. január 21. hétfő 23:26 - Hírextra

A magyar-ukrán határszakaszt a megyei főkapitányság mintegy háromezer rendőrrel ellenőrzi - emelte ki Szepesi István dandártábornok.

A megyei főkapitány hozzátette: január eleje óta több mint hetven külföldit, köztük afgán, pakisztáni és szomáliai állampolgárokat fogtak el a térségben, akik Ukrajna felől követtek el határsértést.
Megjegyezte, hogy az elfogott személyek legtöbbje menekültstátuszért folyamodott, ők ügyük rendezéséig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadóállomásaira kerültek.

Szepesi István hangsúlyozta azt is, hogy az embercsempészek szervezett tevékenysége már évek óta nem jellemző a határszakasz magyar oldalán, mivel a bűnbandákat a határőrség felszámolta.
Hozzáfűzte viszont, hogy a magyar területen rendőrkézre került illegális bevándorlók nem egyszer elmondták, Ukrajna felől szervezetten szállították őket a határ közelébe, ahol megmutatták nekik, merre van Magyarország, és sorsukra hagyták a külföldieket.

A dandártábornok szerint a rendőrség folyamatosan járőröző egységei rendre elfogják a migránsokat, s munkájukat a kiváló technikai felszereltség mellett a helyi lakosság is megkönnyíti, rendszeresek ugyanis a bejelentések a gyanús külföldiekről.

A szabolcsi rendőrfőkapitány közölte még: az ukrán határőrizeti szervezetekkel folyamatos az egyeztetés a hatékony együttműködés érdekében, éppen hétfőn is kétoldalú megbeszélést tartottak a jelentkező feladatokról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását