2024. április 24. - György

Film George Bushról

George Bush amerikai elnökről készíti következő filmjét a neves filmrendező, Oliver Stone - vált ismertté pontosan egy évvel azelőtt, hogy Bush 2009 januárjában átadja az elnöki széket utódának.
2008. január 22. kedd 06:33 - Hírextra

A nem éppen Bush iránti rokonszenvéről ismert rendező Bush című filmjében a címszerepet Josh Brolin fogja játszani. Brolint legutóbb a Nem vénnek való vidék és az Amerikai gengszter című 2007-es filmekben láthatta a közönség.

A film Bush életéről és elnökségéről fog szólni. A forgatókönyvet az a Stanley Weiser jegyzi, aki a Tőzsdecápák című nagysikerű film forgatókönyvét is írta Stone-nal közösen. A producer Moritz Borman és Jon Kilik lesz. Előbbi a World Trade Center és a Nagy Sándor, a hódító című filmek elkészítésében működött együtt Stone-nal, utóbbi a Nagy Sándorról készült film társproducere volt.
Weiser forgatókönyve állítólag már a hollywoodi írósztrájk előtt elkészült. A tervek szerint a gyártás már áprilisban elkezdődhet, a film pedig már a novemberi elnökválasztás vagy az új elnök 2009 januári beiktatásának idejére elkészülhet.

Oliver Stone közölte, nem akar Bush-ellenes propagandafilmet készíteni. Az a szándéka, hogy Bush életének fontos eseményei alapján megmagyarázza, miként lett elnök. Filmjének szerkezetét a Királynő című - II. Erzsébet brit királynőről szóló, Stephen Frears rendezte - életrajzi drámáéhoz hasonlította.

A kulisszák mögé akarok nézni, mint a Nixon című filmben, érzékeltetni akarom, milyen lehet az ő bőrében lenni - mondta a rendező a Variety magazinnak. Hozzátette, ha a Nixon szimfónia volt, akkor ez egy kamaradarab, de nem annyira sötét tónusú.

Stone úgy fogalmazott, hogy politikai nézeteitől függetlenül drámaíróként az emberek érdeklik. Ugyanúgy kíváncsi Bush személyiségére, ahogy azelőtt Castro, Nixon, Jim Morrison és Nagy Sándor is felkeltette érdeklődését. Azt ezúttal nem volt hajlandó elmondani, hogy mi a személyes véleménye Bushról. Közölte viszont, hogy tisztességes portrét szeretne készíteni, be akarja mutatni, hogyan lett egy alkoholistából a világ legnagyobb hatalmú embere. Ígérete szerint filmje meglepetésekkel fog szolgálni Bush támogatói és bírálói számára is.

Stone az utóbbi években viszont nem rejtette véka alá elítélő véleményét Bushról. Nem egyszer kifejtette: visszaélt a hatalmával a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után, és nem ő a megfelelő amerikai elnök. "Rosszkor jött rossz vezető" - fogalmazott egy alkalommal.

A 62 éves Oliver Stone rendezőként kétszer vehette át az Oscar-díjat A szakasz és a Született július 4-én című filmért; forgatókönyvíróként az Éjféli expressz című alkotásért jutalmazták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását