2024. április 28. - Valéria

200 milliós veszteséget okoz a Fidesz?

Az MSZP XVII. kerületi szervezete és önkormányzati frakciója szerint 200 millió forintos vagyonveszteséget, a majdani privatizációt és az uszoda bővítésének meghiúsulását okozhatja a Fidesz-MIÉP-KDNP többségű és vezetésű önkormányzat pályázata.
2008. január 21. hétfő 13:56 - Hírextra
Erről Kiss Lajos, a szocialista párt önkormányzati frakcióvezetője számolt be hétfői sajtótájékoztatóján a tanuszoda előtt.

Elmondta: a pályázat novemberben írták ki azzal a hivatkozással, hogy a tanuszoda fenntartása évi 50 millió forintos veszteséget okoz az önkormányzatnak.

Az MSZP értékelése szerint egy cégre kiírt volt a pályázat, amit több vonatkozásban lehet érvénytelennek minősíteni, bár a többség elfogadta azt.

Kiss Lajos súlyos dolognak tartja, hogy a pályázó az uszoda üzemeltetésének veszteségével akarja jóváírni a létesítményhez tartozó több mint 13 ezer négyzetméteres, 191 millió forint értékűre becsült ingatlant.

A frakcióvezető arra következtet, hogy ilyen módon vagy az önkormányzat fizeti továbbra is az uszoda fenntartását, vagy a konzorcium ingyen jut az ingatlanhoz.

Az MTI kérdésére válaszolva a várospolitikus úgy értékelte, hogy nincs szükség az üzemeltetési jog eladására, mivel egy évente 16 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó önkormányzat megteheti azt, hogy évi 60-70 millió forintot fordít a sport támogatására, egy uszoda üzemeltetésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását