2024. május 16. - Mózes, Botond

Antifasiszták kérdései a kormánypártokhoz

A magyar demokrácia megcsúfolása, hogy ismét újfasiszta rendezvényt tartottak az 1945-ös Budapest fasisztáktól történő megszabadulásához kötődően. Ez sérti a párizsi békeszerződést is. Ráadásul mindez az adófizetők pénzén működő rendőrség biztosításával t
2008. február 10. vasárnap 07:06 - Hírextra

Főleg a szabálytisztelő emberek, különösen a világnézetileg még formálódó fiatalok számára a rendezvény megtartásának lehetősége azt a mintát nyújtja, hogy akik az újfasisztákkal tartanak, az az elvárt törvényes, demokráciánkban követendő állampolgári cselekvés, s a velük szemben demonstratívan föllépő antifasiszták viselkedése az elítélendő, akik közül a rendőrség ráadásul még néhányat a helyszínről el is kísért, mivel azok zavarták a törvényesen bejelentett fasiszta rendezvény megtartását. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) megkérdezi a Magyar Parlamentben törvénykezési koalícióban lévő MSZP-s és SZDSZ-es képviselőket, mint gondolnak erről? Rendjén van ez? Jók a törvényeink, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a rendőrség szétzavarja a nyilvánvaló újfasiszta megmozdulást? Vagy a rendőrség mulasztott, hogy ezt ebben az évben sem tette meg? A MEASZ ezúton tolmácsolja a fasiszta rendezvény magyarországi megtarthatóságát elítélő, főleg európai partnerszervezeteitől érkező rosszallásokat is.

Hanti Vilmos elnök, Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége

Civil Fórum

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását