2024. április 25. - Márk

Az MDF vizsgálatot követel FTC ügyben

A Magyar Demokrata Fórum azonnali vizsgálatot követel a Fradi tender ügyében, mert ellentmondásos állítások kerültek nyilvánosságra, amelyek alapján erős a gyanú, hogy a szakmailag megalapozatlan döntés mögött ingatlanspekulációs és politikai érdekek húzó
2008. január 19. szombat 10:50 - Hírextra
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRt. 2008. január 16-án eredménytelennek minősítette a Ferencvárosi Torna Club hat plusz kéthektáros területére kiírt pályázatot. Az MNV ZRt. Indoklásában olyan feltételek hiányára hivatkozik, ami nélkül már eleve érvénytelen lett volna a pályázat, ezzel ellentmond magának, hiszen a KVI, az MNV ZRt. jogelődje decemberben már érvényesnek minősítette a Kevin McCabe vezette befektetői csoport ajánlatát. Ráadásul a Ferencváros és a befektetői csoport is egybehangzóan állítja, hogy a pályázatában szerepeltek a hiányolt elemek.

Az ellentmondásos nyilatkozatokat színesítik azok a találgatások, hogy esetleg az FTC értékes ingatlanát egy, a kormányzathoz közel álló befektetői csoport kívánja megszerezni pályázaton kívül anélkül, hogy a klubot tovább működtetné.

Mindezek alapján az MDF követeli, hogy Veres János pénzügyminiszter, mint a részvényesi jogok gyakorlója írásban kérje fel az MNV Ellenőrzési Bizottságát arra, hogy vizsgálja ki az ügyet a KVI döntéshozatalától kezdve a Tanácsnak az előzményekkel éles ellentétben álló döntéshozataláig. Az Ellenőrző Bizottság az eljárása során különösen térjen ki az előbb jelzett ellentmondás okainak feltárására, vagyis arra, hogy két - e területen a jogszabályok által döntéshozatalra felhatalmazott - állami szerv hogyan tud teljesen más szakmai álláspontra jutni, továbbá térjen ki az esetleg elkövetett szakmai hibák vonatkozásában a személyi felelősség kérdésére is.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását