2024. április 28. - Valéria

A hitelesség a magyar közélet kulcskérdése

A hitelesség jelenleg a magyar közélet kulcskérdése, és a népszavazást követően a kormánykoalíció foglalkozni fog az ezzel kapcsolatos kérdésekkel, beleértve a személyi kérdéseket is - fogalmazta meg véleményét Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a Nép
2008. január 19. szombat 10:56 - Hírextra

"A koalíciónak is a hitelvesztés a problémája, de az MSZP-nek és az SZDSZ-nek is" - fogalmazott a napilapnak adott interjúban a liberális párt vezető politikusa. Hozzátette: a hitelvesztés az ellenzéket is érinti. Helyzetértékelése szerint a hitelvesztés általános, de ezen belül a kormánypártoké nagyobb.
Fodor Gábor szerint "el kell jönni az időnek", amikor a kormány és az SZDSZ nagyon komolyan végiggondolja, hogy miként áll a szavak és a tettek egységével, illetve foglalkozni fog az ezzel kapcsolatos személyi kérdésekkel. Szerinte az erre megfelelő politikai pillanat a népszavazás után következik be.

Az SZDSZ politikusa elmondta, sokasodnak pártja számára az intő jelek, többen foglalkoznak egy új liberális párt létrehozásának gondolatával. Úgy vélte, hogy jelenleg az SZDSZ számára legfontosabb megmérettetés a 2009-es európai parlamenti választás lesz, a sikeres szerepléshez pedig arra van szükség, hogy 2008 második felében látható, érezhető legyen a párt erősödése. Ugyanakkor az SZDSZ az elmúlt hónapokban nem tudta megszilárdítani helyzetét az ötszázalékos parlamenti küszöb fölött.

Fodor Gábor, aki a legutóbbi pártelnöki választáson minimális különbséggel, mindössze egyetlen szavazattal maradt alul Kóka János jelenlegi pártelnökkel szemben, a lap kérdésére válaszolva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy 2009-ben ismét indul a pártelnöki tisztre kiírt választáson.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását