2024. április 27. - Zita

10 milliárd nem megy le a lefolyón

10 milliárd forintot tud megtakarítani a főváros a Csepelen épülő Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen. Ennyivel olcsóbb lesz a beruházás az eredeti tervekhez képest.
2007. február 8. csütörtök 15:55 - Hírextra
A teljes beruházás Európai Unió által elismert költsége meghaladja a 100 milliárd forintot. Ennek 65 százalékát az EU, 20 százalékát az állam, 15 százalékát pedig a főváros finanszírozza. A megtakarított összegből az Európai Bizottság jóváhagyása után újabb, kiegészítő elemek építhetők be a főváros szennyvízkezelési programjába. Az erre vonatkozó javaslatot várhatóan márciusban nyújtja be Magyarország Brüsszelnek.

A csepeli szennyvíztisztító építése ebben az évben kezdődött. Közép-Európa legnagyobb környezetvédelmi beruházását várhatóan 2010 júliusában adják át. Üzembe állítása után a Dunába visszajutó, biológiailag tisztított víz aránya a jelenlegi alig 50-ről 95 százalékra nő majd a fővárosban. A telep a Budapesten egy nap alatt keletkező 600 ezer köbméter szennyvízből 350 ezer köbmétert lesz képes kezelni.

A főpolgármester "Élő Duna" elnevezéssel egy kampányt is elindít, melynek kampányarca Kolonics György olimpiai bajnok kenus lesz. Az elkövetkező hónapokban az ő arcával jelennek majd meg plakátok Budapesten, és hívják majd fel a figyelmet a főváros környezetvédelmi elképzeléseire, köztük a csepeli szennyvíztisztítóra.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását