2024. május 25. - Orbán

Kövér szerint rosszabb a téma, mint a rendszerváltáskor

Magyarország helyzete sok tekintetben rosszabb, mint 1990-ben volt, az államadósság még az akkorinál is nagyobb, és a népesség évente 30-40 ezerrel fogyott - mondta Kövér László (Fidesz) Szécsényben, egy lakossági fórumon kedden.
2009. május 26. kedd 23:47 - HírExtra
A Fidesz országos választmányának elnöke azt mondta: "ha nagyon optimistán húzzuk meg a mérleget, akkor azt mondjuk, ahonnan elindultunk, oda jutottunk vissza. Ha nem vagyunk ennyire optimisták, akkor azt mondhatnánk, hogy sok tekintetben rosszabb állapotban vagyunk, mint 1990-ben voltunk."

Kövér László szerint az nem kérdés, hogy kormányváltás lesz, az viszont igen, hogy mi lesz utána, mert az ország lakói elfelejtették, hogy maguk is intézhetik az ügyeiket, hogy összefoghatnak, és számíthatnak egymásra.

A politikus úgy fogalmazott: "most már nem kérdés (...), hogy ezeket majd el fogjuk takarítani a politikai hatalomból, ha nem most ősszel, akkor jövő tavasszal, de igenis kérdés, hogy mi lesz utána".

"Valamit elfelejtettünk" - mondta Kövér László, aki szerint az évek során úgy alakult, hogy az úgynevezett közélet kimerül az emberek számára a négyévenkénti választásokban.
Példaként arról beszélt: nincs sztrájk, tüntetés az állások védelmében, ha elküldenek 12 ezer pedagógust, vagy 12 ezer vasutast, de a magyar munkahelyek kétharmadát adó vállalkozások sem tudják megvédeni sem egymást, sem magukat. A szolidaritást is hiányolta Kövér László, aki nehezményezte, hogy a fuvarosok például nem álltak a gazdák mellé, amikor azoknak szükségük lett volna rá.

Nem elég, ha az emberek a Fidesz vezetőire mutogatnak, hogy "mikor csináltok már valamit", mindenkinek kézbe kell vennie az életét, "aztán utána megnézni, hogyan tudjuk saját kisebb-nagyobb közösségeinken keresztül az ország sorsát a kezünkben tartani" - mondta a választmányi elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását