2024. május 5. - Györgyi

Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Symaban

Megnyílt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás pénteken; a Syma Sport- és Rendezvényközpontban tartandó kétnapos kiállításon a hazai egyetemek és főiskolák mellett több mint kétszáz kiállító képviseli a taneszközgyártást, a tankönyvkiadást, a szak
2008. január 18. péntek 12:38 - Hírextra
A rendezvényen több mint 30 külföldi kiállító van jelen, ami azt mutatja, Magyarország bekapcsolódott a nemzetközi vérkeringésbe - mondta el megnyitójában Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.

A diákokhoz fordulva a szakállamtitkár rámutatott: a diploma jó befektetés. Az OECD jelentése szerint a diplomások 2-2,5-szer annyit keresnek, mint a középfokú végzettséggel rendelkezők. A diploma mögött álló tudás pedig lehetőséget ad a mobilitásra is - tette hozzá.

Azt tanácsolta a diákoknak, hogy tájékozódjanak alaposan, kérdezzenek a standoknál, s alapos, megfontolt döntést hozzanak február 15-ig, a felsőoktatási jelentkezési kérelmek beadási határidejéig.

Az ingyenesen látogatható oktatási seregszemlén az érettségiző diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi- és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről informálódjanak.

A felsőoktatási intézményeket a hallgatói önkormányzatok képviselik, így a továbbtanulásra készülő középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre.

A látogatók a kiállítási standok mellett szakmai előadásokon és prezentációkon ismerkedhetnek meg az oktatási intézmények, kutatóintézetek és cégek által végzett szakmai munka jelentősebb eredményeivel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv nyújtotta lehetőségekkel.

Az eseményen a szakmai programokon és előadásokon olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében.

A szakmai érdeklődők mellett a szervezők alap-, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik részvételére is számítanak. A kicsiket színes programok, oktatási és készségfejlesztő eszközök, játékok, a nagyobbakat pedig filmvetítések, számítógépek várják.

Az előző évek sikere alapján a két napon mintegy 30 ezren látogatnak majd el a rendezvényre, amely minden nap 10-17-ig tart nyitva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását