2024. április 26. - Ervin

Hasba lőtt egy rendőrt, majd fejbelőtte magát

Hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában - közölte a rendőrség az MTI-vel pénteken. A kommandósok megérkeztek a helyszínre - jelentette a távirati iroda tudósítója.
2008. január 18. péntek 10:45 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a férfi, akit néhány napja bocsátottak el a helyi nyugdíjasotthonból, reggel egykori munkahelyére ment és ott olyan súlyosan bántalmazta annak vezetőjét, hogy a nőt kórházba kellett szállítani, majd a férfi hazament és elbarikádozta magát.

A távirati iroda úgy értesült, hogy a Senium Szociális Gondozó és Egészségügyi Kft. idősek klubjának vezetőjét támadta meg a férfi. Az MTI megpróbálta elérni az intézmény vezetőjét, aki nem vette fel mobiltelefonját. Az intézményben a távirati iroda telefonos megkeresésére azt mondták, hogy semmilyen információt nem adhatnak az ügyben, csak a vezető nyilatkozhat.

A rendőrségi szóvivő elmondta: a házban van a folyamatosan lövöldöző, tudomásuk szerint erőszakos cselekmények miatt börtönviselt férfi anyja és mozgássérült apja is, az ő állapotukról azonban nem tudnak semmit.

Az MTI kórházi forrásokból úgy tudja, hogy a meglőtt rendőr vese- és bélsérüléseket szenvedett, hamarosan megműtik.

A távirati iroda tudósítója azt jelentette, hogy a lövöldöző férfi a helyszínre érkezett mentőautót és határőrautót is eltalálta.

Friss hír:

Fejbelőtte magát a magát Téten elbarikádozó férfi pénteken jelentette az MTI tudósítója a helyszínről, újraélesztésével próbálkoznak a mentők.

Tájékoztatása szerint lakókörnyezetében agresszív embernek ismerték a férfit, erőszakos, garázda jellegű bűncselekmények miatt volt büntetve, börtönviselt, fegyvertartási engedélye nem volt.
Kocsis Tünde tudomása szerint a hasba lőtt rendőr túl van az életveszélyen.

Az MTI kórházi forrásokból úgy tudja, hogy a meglőtt rendőr vese- és bélsérüléseket szenvedett.

A férfi a Senium Szociális Gondozó és Egészségügyi Kft. fenntartásában működő téti Szent Antal Idősek Otthona vezetőnőjét bántalmazta. A vezetőnő férje a távirati irodának elmondta: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.

A neve elhallgatását kérő házastárs közölte azt is, hogy a 41 éves férfi nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt az otthon kertjében, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni. A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a "sérült lelkű ember azonban elbízta magát", és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta. Ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is. Ezután került sor a pénteki tettlegességre.

Az otthon vezetőjének férje úgy tudja, hogy a lövöldöző valahol éjjeliőrként dolgozik.
Korábban a rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a férfit néhány napja elbocsátották munkahelyéről, az idősek otthonából.

Szabó Ferenc, téti polgármester az MTI érdeklődésére közölte: az otthon nem az önkormányzat fenntartásában működik, így neki csak sejtése van arról, hogy a lövöldöző férfit viselkedési problémái miatt küldték el az otthonból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását