2024. április 25. - Márk

Nem szentelik fel a Magyar Gárda zászlaját

Nem szentelik fel szombaton a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban a Magyar Gárda zászlaját - erről Simon Gábor, a szervezet által felkért keszthelyi káplán nyilatkozott pénteken az MTI-nek.
2008. január 18. péntek 10:48 - Hírextra

A Magyar Gárda zászlóavatása széthúzást okozott volna a katolikus hívek között, mert sokan nem értettek volna vele egyet, márpedig az egyház küldetéséből fakadóan az egységre törekszik - indokolta döntését a káplán.

Simon Gábor beszámolt arról, hogy a helyi gárdaparancsnok kereste meg a közelmúltban azzal a kéréssel, hogy imádsággal és zászlóáldással vegyen részt a Magyar Gárda rendezvényén. Eleinte ettől nem határolódott el, mert szerinte ezzel nem tett volna politikai állásfoglalást.

A káplán ugyanakkor kikérte elöljárója, Léber Mihály plébános engedélyét, aki az ügyet Márfi Gyula veszprémi érsek elé vitte. A főegyházmegye vezetője utasításában úgy döntött, hogy nem engedélyezi a Magyar Gárda zászlószentelését annak a magyar társadalomra gyakorolt megosztó hatása miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását