2024. május 5. - Györgyi

Testőrök kisérték Tánczos Gábort

Testőrök kísérték haza a börtönből tíz évi fogság után szabadult Tánczos Gábort, akit hozzátartozóin kívül újságírók és televíziós stábok vártak körmendi lakótelepi tömbházuk előtt szombaton reggel. A fiatalembert egy 11 éves körmendi kislány, H. Zsófia m
2008. január 20. vasárnap 12:08 - Hírextra
Az akkor 19 éves férfi a rendőrségi nyomozás során elismerte a brutális bűncselekmény elkövetését, majd a bíróság előtt visszavonta, és később a megismételt eljárás során is végig tagadta bűnösségét.

Tánczos Gábort szombaton korán reggel két fekete luxus gépkocsival fuvarozták haza, kilenc testőr vigyázott rá, vitte utána a csomagjait második emeleti lakásáig, ahol édesanyja várta. A korábban igencsak közlékenynek mutatkozó és szívesen szereplő fiatalember most hátat fordított a kameráknak, csak néhány szót volt hajlandó mondani mielőtt belépett a házukba.
Elmondása szerint vegyes érzelmekkel pillantotta meg újra a Körmend táblát.

"Történt ami történt, műveltek az emberrel, amit műveltek, nem feltétlenül csak jót" - mondta.
A testőrök jelenlétét Tánczos Gábor azzal magyarázta: "vannak olyan körök, akik az ügy mögött álltak, akiknek érdekük lehet bármi áron is megakadályozni az igazság kiderítését". Utalt arra, hogy édesanyját korábban többször is bántalmazták, és egy bulvárlap újságíróját is megverték a róla írt cikkei miatt.

A férfi édesanyja, Tánczos Istvánné ugyanakkor néhány napja az MTI-nek azt mondta: egyenes gerinccel, és felemelt fővel végig mernek majd menni Körmend utcáin, nincs mitől tartaniuk, az ő fiától sem kell félnie senkinek.

Közel egy órás várakozás után, Tánczos Gábor ügyvédje, Somos Zoltán is válaszolt az újságírók kérdéseire Körmenden. Elmondta, ügyfelének az a szándéka, hogy külföldre távozik, és ott próbál majd új életet kezdeni. Erre állítása szerint ügyfelének lehetősége is van, hiszen útlevelet ugyan nem kaphat, de személyi igazolvánnyal rendelkezhet, és ennek birtokában az Európai Unión belül utazhat.

Somos Zoltán elmondta azt is: fel kívánja venni a kapcsolatot Tánczos Gábor kijelölt pártfogójával. Álláspontja szerint ugyanis az is elegendő, ha a fiatalember telefonon tartja majd a kapcsolatot. Szavai szerint a pártfogói felügyelet célja nem az ellenőrzés, hanem annak segítése, hogy ügyfele vissza tudjon illeszkedni a társadalomba.

Az ügyvéd arra kérte a sajtó jelen lévő képviselőit, hogy keddig ne keressék ügyfelét és családtagjait. Keddig nem kívánnak nyilatkozni senkinek.

Kérdésre válaszolva az ügyvéd szólt arról is: Tánczos Gábort most is az ügye foglalkoztatja a legjobban, az autóban is végig szinte csak erről beszéltek. Szavai szerint céljuk, hogy megszerezzék és újra áttekintsék az ügy összes iratát, ezt követően pedig ha olyan újabb tény vagy adat merülne fel, akár per újra felvételét is kérhetik. Az ügyvéd szerint több magánnyomozó iroda is jelezte, hogy szívesen bekapcsolódna az eset ismételt átvizsgálásába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását