2024. július 21. - Dániel, Daniella

A rendőrt ütik, rúgják, leköpik, megkéselik, lelövik...

Péntek reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Téten hasba lőtt egy rendőrt egy 41 éves férfi, aki elbarikádozta magát saját házában. Az engedély nélkül tartott golyós fegyverrel lövöldöző férfi a terrorelhárító szolgálat budapesti egységeinek megérkezése előtt
2008. január 18. péntek 12:56 - Hírextra
2000. április 12. - Miskolcon a hónapokon át körözött, "Bonnie és Clyde" néven elhíresült bűnöző páros férfi tagja, menekülés közben életveszélyesen megsebesített egy rendőrt. (A menekülő párost két nappal később fogták el.)

2002. január 30. - Sóskúton két rendőr megsérült, amikor egy német állampolgárságú bűnöző - vélhetőleg kábítószer hatása alatt - rálőtt az elfogására érkező kommandósokra.

2003. május 13. - A főváros II. kerületében a rendőrség egyik speciális alakulata megkísérelt elfogni egy bűnözőt, aki tüzet nyitott a rendőrökre. A tűzpárbajban egy rendőrtiszt életét vesztette.

2003. október 4. - A Somogy megyei Kadarkúton rendőrökre támadt öt férfi, amikor rajtakapták őket egy bolti betörésen. Az egyik bűnöző comblövést kapott, és súlyosan megsérült egy rendőr is.

2005. április 18. - Gödöllőn egy közúti ellenőrzés alá vont személyautó vezetője késsel megtámadta és megsebesítette az őt igazoltató rendőrt.

2005. november 7. - A Szolnok megyei Fegyverneken egy menekülő betörő súlyosan megsebesítette a helyi rendőrőrs járőrpárjának egyik tagját.

2005. december 3. - Zagyvarékas egyik vendéglátó egységében garázdák megtámadtak és súlyos arcsérülést okoztak egy intézkedő rendőrnek. A támadókat elfogták.

2005. december 17. - Hevesen a rendőrök a lakásán elfogtak egy körözött személyt, amikor a rokonok rájuk támadtak, s hármat megsebesítettek. A rendőrök ennek ellenére elfogták a gyanúsítottat, de a járőrautónál mintegy 100 fős tömeg vette körül őket, s az autót is megrongálták.

2006. február 10. - Késsel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre egy dühöngő férfi Dunaújvárosban; az egyik járőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

2006. február 26. - Két fiatal bántalmazta a rendőrség körzeti megbízottját Sellyén; a rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.

2006. május 9. - Őrizetbe vettek egy 38 éves csongrádi férfit, akit fejsérüléssel szállított kórházba a mentő. A kórházban megütötte az ápolót, majd a kihívott rendőrjárőr gépkocsivezetőjét is tarkón rúgta.

2006. július 31. - Súlyosan megsérült egy rendőr Érsekvadkerten, ahol egy autóst akart igazoltatni, a körözés alatt álló férfi viszont elhajtott a helyszínről; a jármű vezetője hetven méteren keresztül vonszolta magával a rendőrt.

2007. január 22. - Kállósemjénben mentőkre és rendőrökre támadt egy férfi, aki baltával és egy húsvágó bárddal felfegyverkezve támadt az intézkedő rendőrökre. Egy főtörzsőrmester könnyű sérüléseket szenvedett.

2007. március 5. - Budapest XI. kerületében, az Ulászló utcában két férfi viperával támadt rá a velük szemben jogszerűen intézkedő polgári ruhás, szolgálatban levő nyomozóra, aki könnyű sérülést szenvedett.

2007. június 26. - Két rendőr megsérült, amikor baltával támadt rájuk egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi a Nógrád megyei Nagylócon.

2007. július 28. - Szamurájkarddal sebesített meg egy rendőrt és egy polgárőrt Nagykozárban az a férfi, akit a rendőrség néhány nappal később elfogott. A rendőr a tenyerén és a fülén sérült meg, a polgárőr pedig a karján.

2007. szeptember 28. - Cegléden egy kisteherautó vezetője, akit szabálysértés miatt állítottak meg a rendőrök, az intézkedő parancsnokot leköpte, lökdöste, majd megütötte, megrugdosta a közlekedési járőröket. Három rendőr megsérült.

2008. január 14. - Baltával kétszer fejbe vágta kutyáját egy érdi férfi, majd a vele szemben intézkedő rendőrökre is rátámadt egy félméteres betonvasdarabbal. Az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2008. január 16. - Betörőket fogtak el a rendőrök Szigligeten. Egyikük ököllel az intézkedő rendőrnő arcába ütött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását