2023. szeptember 23. - Tekla

Betiltották a játék hirdetését, mert túl erőszakos

Betiltotta egy számítógépes játék televíziós hirdetését tiltotta a brit reklámetikai hatóság (Advertising Standards Authority, ASA), mert értékelése szerint a reklám túlságosan erőszakos volt ahhoz, hogy a képernyőkre kerülhessen.
2008. január 16. szerda 18:46 - Hírextra

A 18 éves korhatár alatt nem ajánlott Stranglehold nevű játék kifogásolt reklámfilmjében négy férfi küzdött egymással egy hosszúra nyúlt lövöldözős jelenetben, miközben egy hang azt mondta: "Becsület a törvénye. Bosszú a küldetése. Az erőszak az egyetlen lehetősége".

Az ASA szerint, bár az erőszak számítógép által generált, mégis valóságosnak látszik. "Véleményünk szerint a hirdetés úgy tűnhet, mintha erőszakra bátorítana. Mivel a hirdetéssel kapcsolatos kifogásokat nem lehet megoldani a reklám adásba kerülési idejének korlátozásával, a letiltás lehet az egyetlen megoldás" - áll a szabályozótestület közleményében.

A reklámfilm készítői szerint a kifogásolt jelenet csak egy vágott verzió, az eredeti történetben senkit sem lőnek le. Szerintük a nézők számára is egyértelmű, hogy a jelenetben nem valódi erőszakról, csak egy számítógépes játékról van szó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását