2024. április 24. - György

Fertőrákos fricskát ad az osztrákoknak

Német nyelvű üdvözlőtáblát helyezett ki az egykori zöldhatárra Fertőrákos önkormányzata, hogy ezzel is ellensúlyozza a szomszédos osztrák településeknek a határátlépés megnehezítésére tett kísérletét - írta a csütörtöki Magyar Hírlap.
2008. január 17. csütörtök 09:08 - Hírextra
Palkovics János, Fertőrákos polgármestere a múlt héten egyeztetésre hívta a szomszédos települések vezetőit. Ezenközben az osztrákok bekeményítettek, és autósok elmondása szerint hetven euróra büntetik a két országot a zöldhatáron összekötő utakat használó autóvezetőket - olvasható a cikkben.

Az "új vasfüggönnyel" elzárt határsávba kihelyezett üdvözlő táblákról szólva a lapnak nyilatkozva Palkovics János megerősítette: az "elfogadhatatlan határállapotok" rendezésére tavaszig adtak maguknak időt. Ha addig nem sikerül rábírni az osztrákokat az előírt határnyitásra és a szabad mozgás biztosítására, az elmérgesedő vita megoldása érdekében hivatalosan kérik majd Brüsszel segítségét.

A lap emlékeztet arra, hogy Magyarország decemberi schengeni csatlakozása óta Ausztriában szándékosan közlekedési táblákkal és útakadályokkal igyekeznek korlátozni a gépjárműforgalmat a megszűnt zöldhatáron keresztül, holott ez ellentétes az Európai Unió és a schengeni szerződés szellemiségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását