2024. május 3. - Tímea, Irma

Megint van tatunk

Öt év után ismét láthat tatukat a Fővárosi Állat- és Növénykert közönsége. A két állat Majna-Frankfurtból került a magyar fővárosba, az ottani állatkert ajándékaként. A tatuk tavaly novemberben érkeztek a városligeti intézménybe, ám csak mostantól láthatj
2008. január 17. csütörtök 18:01 - Hírextra

Bemutatásukkal régi hiányt pótol az állatkert, hiszen legutoljára öt esztendeje volt tatu a létesítményben. Az új jövevények az állatsimogató szomszédságában található Szarvasházba kerültek, amely a szarvasokra utaló nevet ma már csak történeti okokból viseli, hiszen a műemlék épület a dél-amerikai kisemlősöknek ad otthont.

A Budapestre kerül két állat tavaly májusban született, így még egy évesek sincsenek, kölyöknek azonban mégsem nevezhetők, mert nagyon gyorsan fejlődnek.

A tatuk a természetben mindenevők, így az állatkertekben is ennek megfelelő takarmányt kapnak. Budapesten joghurtos müzlivel kezdik a napot, délben banánt, almát, sárgarépát, főtt kukoricát és némi tojást kapnak, vacsorájuk pedig túróból, darált húsból, valamint "hangyászkeverékből" áll. Ez utóbbi kutyatápból, zabpehelyből, húsporból, néhány további adalékanyagból, és némi vízből álló massza, ami speciális állatkerti receptnek számít.

A tatuk, vagy más néven armadillók csoportját az állattanban övesállatokként is emlegetik. A kutatók 21 különböző fajukat tartják számon, melyek többsége Közép- és Dél-Amerikában él, habár egyes fajok az USA déli államaiban is előfordulnak. Az állatkertben látható nagy szőröstatuk közepes méretűek a tatuk között: a felnőtt állatok hossza 20-40 cm, a tömegük pedig 2 kilogramm körüli.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását