2024. április 29. - Péter

Megkergetlek mint a papírtigrist

Mao Ce-tung (Mao Zedong) néhai kínai vezető valaha "papírtigrisnek" minősítette az amerikai atombombát - legutóbb azonban egészen más értelemben keltette fel a kínaiak képzeletét egy "papírtigris", amely talán igazit ábrázol, talán nem.
2007. december 5. szerda 11:00 - Hírextra
A kínai médiát lázba hozta a fotó, amelyet Senhszi (Shaanxi) tartományban készített egy parasztember: a fotón egy sokak által kihaltnak vélt állatfaj, az Amoy tigris látható.

A "papírtigrisről" ezért heves vita bontakozott ki a kínai médiában, a lapokban, a tévében és az interneten. A hatóságok óvatosan megkerülik a kérdést: Csu Lie-kö (Zhu Lieke) erdőügyi miniszterhelyettes kedden csak annyit mondott, hogy az országos erdőigazgatóság "sohasem nyilatkozott arról, igazi vagy hamis a felvétel".

A papírtigris olyan kihívást jelent az erdőigazgatóság számára, hogy szóvivője bejelentette: tíztagú expedíciót küldenek a Csenping (Zhenping) körzetbe, ahol a fotó készült. Amint leesik az első hó, az expedíció megkezdi a kutatást a bestia után.

Az Amoy tigris hazája Dél-Kína volt, de a szabad természetben már jó negyed százada nem látták egyetlen élő példányát sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását