2024. május 6. - Ivett, Frida

Konferencia a környezetvédelmért

2008. január 31-e és február 1-je között a bécsi Austria Centerben rendezik meg az első európai kongresszust a környezetvédelmi technológia és a megújítható energiák tárgyában, Envietech 2008 címmel.
2008. január 17. csütörtök 14:38 - Hírextra
Jeremy Rifkin amerikai közgazdász, nemzetközi hírű jövőkutató tavalyi bécsi látogatása alkalmával annak a reményének adott hangot, hogy az Európai Unió és Ausztria úttörő szerepet fog játszani az emberiség energiafelhasználásának forradalmában, amelyre immár égető szükség van. A mostani kongresszusnak Rifkin lesz az egyik fő előadója. A konferenciát az osztrák környezetvédelmi minisztérium védnökségével rendezik meg.

Két napon át tehát Bécs lesz a környezetvédelmi technológia és a megújítható energiák nemzetközi szellemi központja. A "Bécs hídján" rendezendő esemény célja ösztönözni az információáramlást és a kölcsönös befektetéseket Kelet és Nyugat között, illetve folyamatosan erősíteni az energia- és az energiatechnológiai szektor növekedési potenciálját. A konferencián, két párhuzamosan futó programsorozatban szakemberek világszínvonalú előadásokat és bemutatókat tartanak. A szakemberek személyes kapcsolatrendszerének bővítésére üzleti találkozókat rendeznek, amelyeken a résztvevők szemtől-szembe kerülhetnek egymással.

A kereskedelmi kiállításon bemutatják a legmodernebb fejlesztéseket és megoldásokat a vízgazdálkodás, a szennyvízkezelés, a megújítható energiák, a szolgáltatások és technológiai transzferek területén. Az előadó intézmények sorában szerepelnek olyan jelentős európai cégek, mint a STRABAG AG vagy a szennyvíz- és biomassza kezelésre szakosodott stájerországi Komptech GmbH, illetve önkormányzatok, például Graz városáé.

Az Envietech 2008 egy csekély széndioxid-kibocsátású (carbon-neutral) kongresszus. Az esemény megrendezéséből fakadó minden széndioxid-kibocsátást ellensúlyozza valamilyen elismert klímavédelmi program.

További információ olvasható a www.envietech.at című honlapon, amelyen online regisztrációra is van lehetőség.
Forrás: OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását