2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jegesbocsok születtek

Több jegesmedvebocs is a világra jött a moszkvai állatkertben, de részletek egyelőre nem ismertek: két medvemama is visszavonult a külön e célra épült barlangokba még szeptemberben, s azóta nem merik őket zavarni.
2008. január 17. csütörtök 17:42 - Hírextra

A kényelmes "lakásban" a medvehölgyek álomba merültek, s még kicsinyeiket is félálomban hozták a világra. Most is félálomban vannak: így szoptatják kicsinyeiket, s a nyelvükkel masszírozzák a bocsok pocakját, hogy könnyíteni tudjanak magukon. Ha minden igaz, az anyukák a hátukon fekszenek, s meleg hasukon helyezkedtek el a kicsik.

A papák el vannak zárva a család többi részétől és fogalmuk sincs arról, hogy utóduk született.
Az állatkert munkatársai nem merik zavarni a családi idillt. A medvemamák ugyanis ilyen esetekben felhagyhatnak a kicsinyek ápolásával, megölhetik, sőt fel is falhatják őket, amint az legutóbb a németországi Nürnberg állatkertjében történt. Moszkvában még kamerát sem mertek a barlangba tenni, nehogy megijesszék a medvehölgyeket - azt, hogy az illetékesek miként győződtek meg arról, amit a bent történtekről tudnak, nem közölték.

A híradásból az sem tűnt ki, hány kis fehér medve született, csak annyi világos, hogy a jegesmedve-kicsinyek általában úgy 700 grammos súllyal jönnek a világra.

A piciket a munkatársak és az állatkert látogatói csak akkor látják majd meg, amikor anyukájuk kihozza őket a barlangból.

Akkor aztán minél előbb elválasztják a mamáktól a kis bocsokat, s az utóbbiak hamarosan útra kelnek más állatkertekbe - jelentette csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását