2024. április 19. - Emma

Fellépés a Magyar Gárda ellen

Demszky Gábor csütörtökön levélben kérte a pártok fővárosi frakcióvezetőit, hogy pénteken közösen lépjenek fel a Magyar Gárda ellen - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.
2008. január 17. csütörtök 18:49 - Hírextra

"A Magyar Gárda korábbi megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy holnapi akciójuk a demokratikus értékek, az emberi jogok, a tolerancia, a Budapesten mindeddig a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek ellen irányul" - olvasható abban a levélben, amelyet Demszky Gábor (SZDSZ) küldött Steiner Pál szocialista, Tarlós István fideszes, John Emese szabad demokrata, Hock Zoltán MDF-es és Bagdy Gábor kereszténydemokrata frakcióvezetőknek.
A főpolgármesternek meggyőződése, "hogy csak akkor tudunk gátat vetni a gárdaszellemnek, a magyar társadalmat és Budapest közösségét megosztani kívánó előítéletes szemléletnek, valamint az erre építő agresszív megmozdulásoknak, ha (...) tettekkel is megmutatjuk: mélységesen elítéljük a Jobbik és a Magyar Gárda akcióját és az ehhez hasonló valamennyi zavarkeltést".

Demszky Gábor arra kéri a fővárosi frakcióvezetőket: vegyenek részt péntek déli sajtótájékoztatóján, és nyilvánítsák ki együtt, hogy nem kérnek "az erőszakos, demokráciaellenes, rendzavaró csapatokból, hogy békében, félelem nélkül szeretnénk élni Budapesten".

Pénteken 18 órára a Jobbik szervezésében a Magyar Gárda tervez felvonulást a VIII. kerületi Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola és Gimnázium környékére. Ebbe a Vas utcai iskolába járt az a 18 éves fiú, akit a múlt héten egy osztálytermi összeszólalkozást követően egyik osztálytársa - a gyanú szerint - az utcán annyira megvert, hogy a fiú nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását