2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az egyetlen megoldás, ha feloszlik a parlament?

A Fidesz szerint a parlament feloszlatása és az új választások kiírása az egyetlen demokratikus alternatívája a Bajnai-kormány létrejöttének, a frakció ezért ragaszkodik ahhoz, hogy az április 14-i parlamenti ülésen a Ház az önfeloszlatásról szóló Fidesz-KDNP javaslatról is hozzon előzetes döntést - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-nek csütörtökön.
2009. április 9. csütörtök 12:45 - HírExtra
A politikus elmondta, hogy április 14-én még nem érdemben döntenének a parlament feloszlatásáról szóló javaslatról, hanem csak az indítvány tárgysorozatba vételéről vagy sürgősségi tárgyalásáról szavaznának. Ez az alkotmányügyi bizottság döntésétől függ: ha a testület jövő kedd délelőtti ülésén tárgysorozatba veszi a javaslatot, akkor a sürgősségről dönthet a ház, ha viszont elutasítja a tárgysorozatba vételt, akkor erről szavaznak majd a képviselők a plenáris ülésen.

Répássy Róbert szerint legkorábban az április 20-ai parlamenti ülésen kerülhet a javaslat napirendre, így akkor szavazhatnak majd róla érdemben.

A fideszes politikus szerint a konstruktív bizalmatlansági indítvány nyomán létrejövő Bajnai-kormány gyenge, illegitim, és átmeneti lesz, mert nem választás útján, nem a választók akaratából alakul meg, hanem pártok közötti politikai paktumok és mutyik eredményeképpen.

A Fidesz álláspontja szerint a válsággal csak egy erős kormány tudja felvenni a küzdelmet, erős kormány pedig új választások nyomán alakulhat - tette hozzá. Répássy Róbert szerint Magyarország egyre nehezebb helyzetben van, azonnali cselekvésre van szükség, az MSZP viszont a hatalomhoz való görcsös ragaszkodással sok időt pocsékol el. A leggyorsabb megoldást az új választás jelentené, amely után létrejöhetne egy társadalmi felhatalmazással rendelkező kormány, amely nagy legitimitással állhatna neki a válság kezelésének - tette hozzá.

Hangsúlyozta: Bajnai Gordon összefogott az MSZP-vel és az SZDSZ-szel az emberek ellen, és minden idők legbrutálisabb megszorító csomagját akarják végrehajtani. Ezzel tarthatatlan helyzetbe hozzák a kiszolgáltatott emberek jelentős részét, akik viszont egyáltalán nem tehetnek arról, hogy éppen ugyanennek a két pártnak a koalíciós kormánya sodorta a tönk szélére az országot - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását