2024. április 27. - Zita

Díjat alapítottak

Bella Istvánról elnevezett irodalmi díjat alapított Érd város és a Magyar Írószövetség, a kitüntetést a magyar kultúra napja alkalmából január 21-én adják át első alkalommal annak a fiatal költőnek, akit az 5 tagú zsűri az elismerésre a legérdemesebbnek t
2008. január 17. csütörtök 18:45 - Hírextra

Nemes Attila elmondta, hogy a 60 ezer lakosú Érd megyei jogú város ugyan, de az ott élők többsége Budapestre jár dolgozni, szórakozni, színházba. A város vezetése célul tűzte ki a helyi kulturális élet felpezsdítését, ennek részeként különített el 150 ezer forintot az irodalmi díjra, amihez az írószövetség további 100 ezer forinttal járul hozzá.

E kitüntetést ezentúl minden évben odaítélik egy tehetséges hazai fiatal költőnek. Bella István neves költő, a díj névadója 2 évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig Érden élt és alkotta verseit, ezért esett rá a névadásnál a választás - tette hozzá.

A helyi irodalmi, művészeti élet kibontakoztatására a magyar kultúra napja alkalmából, most első alkalommal, vasárnaptól 3 napos ünnepségsorozatot rendeznek Érd központjában. A sokszínű program színhelyéül egy óriás sátrat vernek fel, ahol színházi, zenei és gyermekműsorok váltják egymást.

Nemes Attila utalt arra, hogy fellép mások mellett a Kaláka együttes és a Tiborcz Quartett. A Szepes Gyula Művelődési Otthonban pedig az Érden és vonzáskörzetében élő képzőművészek alkotásaival Téli Tárlat keretében ismerkedhetnek az érdeklődők.

Új kezdeményezésként az önkormányzati intézményekben kedden munkaszüneti napot tartanak, hogy az alkalmazottak, diákok, tanárok minél több időt szentelhessenek a kultúra ápolására - mondta a kulturális referens.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását