2024. május 8. - Mihály

Együttműködő oktatási szakszervezetek

Együttműködési megállapodást írt alá a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke csütörtökön a fővárosban. Az érdekvédők a jövőben összehangolják cselekvési programjaikat, akcióikat és egyeztetik állás
2008. január 17. csütörtök 14:46 - Hírextra
A felek együttes feladatként tartják számon a magyarországi köz- és felsőoktatás érdekvédelmi és szakmai szervezeteinek tevékenységét összehangoló Oktatási Unió létrehozását, működtetését az ágazat feltételrendszerének javítása, társadalmi rangjának folyamatos emelése érdekében - olvasható az MTI-hez eljuttatott megállapodásban.

A felek rögzítették azt is, hogy közös álláspontok, állásfoglalások kialakítására törekednek minden, a tagságukat és az oktatási ágazat munkavállalóit érintő kérdésben.

Együttműködésükben fontosnak tartják a közalkalmazotti előmeneteli és illetményrendszer, valamint az oktatási bérrendszer kérdéseit, azok folyamatos fejlesztését, a bérek EU-szintre való felzárkóztatását.

Kiemelt területként kezelik a jövőben a pedagógusképző intézmények végzős hallgatói számára a munkajogi-érdekvédelmi tájékoztatást, amelynek célja a közoktatásba és a felsőoktatásba belépő pályakezdő kollégák ez irányú ismereteinek bővítése.

Az érdekvédők célszerűnek tartják összefogott oktatási projektek és képzési programok megalkotását, közös pályázatok benyújtását, a szakszervezeti tisztségviselők felsőfokú, posztgraduális képzési lehetőségének kialakítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását